Dos equips de betevé han rebut aquest cap de setmana amenaces i coaccions, empentes, cops a la càmera i insults en l’exercici de la seva feina al carrer.

Lamentem que, un cop més, els periodistes siguin objecte d’actituds que posen en perill el lliure exercici del dret a la informació i exigim respecte per la feina dels professionals de la informació d’aquest i qualsevol altre mitjà de comunicació que, massa sovint, reben insults, amenaces, coaccions i, en alguns casos, agressions físiques.

En aquest sentit, volem deixar clar que, en el lliure exercici del dret a la informació, no ens deixarem intimidar a l’hora de publicar o emetre les informacions que considerem rellevants. Informacions que es produeixen en l’espai públic i, per tant, no entren en contradicció amb cap altre dret com, per exemple, el de la privacitat.

betevé emprendrà les accions legals que siguin necessàries per garantir el dret a la informació de la ciutadania i la integritat física i professional dels seus treballadors.