La novetat ha estat que no s’ha fet el pregó tradicional, sinó que l’artista de Xàtiva ha aprofitat l’ocasió per mantenir una conversa amb el periodista i director del portal digital Vilaweb, Vicent Partal. Tots dos han destacat la importància de la lectura a la seva vida. Raimon ha explicat, entre altres qüestions, què va sentir quan, per primer cop, va llegir un llibre en català.

El franquisme va fer que, fins als 20 anys, Raimon no hagués llegit mai res en català. L’artista ha assegurat que per a ell va significar un descobriment, i que va ser aleshores quan va entendre la riquesa de la literatura en català. A partir d’aquell moment Raimon va portar a terme una tasca de recuperació de clàssics en català, a molts dels quals va posar música, quan gairebé no es trobaven cançons en el nostre idioma.

El cantautor ha explicat que, per a ell, la literatura és una eina potent que pot provocar grans canvis de pensament. Raimon ha confessat que dues de les influències literàries més importants de la seva obra són les de Salvador Espriu i Jaume Fuster. Llegir-los, ha assegurat, és com reviure una època.

Per últim, Raimon s’ha referit a Barcelona. Ha dit que se sent agraït amb la ciutat, que sempre ha valorat la seva obra. Raimon, a més, ha afirmat que se sent barceloní, ja que des de fa anys, treballa i viu amb la seva dona a la ciutat.