Dilluns vinent l'Escola d'Escriptura exposarà un total de 90 novetats editorials de tots els gèneres, d'alumnes i exalumnes que han passat per les aules d'escriptura. És tot un rècord de títols, un 25% més que l'any passat. JORDI MUÑOZ, director de l'Escola d'Escriptura "I de fet és el que més ens enorgulleix a l'escola, poder mostrar any rere any a l'aparador el resultat del treball que es duu a terme dia a dia aquí a les aules de l'Escola d'Escriptura." La Inés s'ha format a l'escola i per Sant Jordi s'estrena amb la seva primera novel·la juvenil, 'El secreto de Lucía Morke'. Una obra basada en llegendes urbanes i uns quants grams de terror. És el cas de la història barcelonina següent. INÉS MACPHERSON, autora de 'El secreto de Lucía Morke' "Hi ha una sobre el metro de Rocafort. Pel que es veu durant una època els caps d'estació no volien quedar-se allà sols quan es tancava el metro perquè deien que hi havia un fantasma, que quan deixaven de passar els trens començava a circular per l'andana." El 25% de les novetats editorials dels alumnes han estat premiades. Com aquesta novel·la infanil de Jordi Losantos, que s'ha emportat el premi Vaixell de Vapor de l'Editorial Cruïlla. Una novel·la sobre un camaleó daltònic que reflexiona sobre la diversitat d'opinió. Una història que ha agafat forma a l'escola. JORDI LOSANTOS, autor de 'Tots els colors del camaleó' "El que sí que t'aporta venir a l'escola és la tècnica i sobretot la constància." PAU PÉREZ, director de l'Escola d'Escriptura "En moltíssims països del món les persones que volen escriure van a una escola o a una facultat universitària d'escriptura creativa. Això als països de l'Europa mediterrània fins ara no era normal però en els darrers anys s'està normalitzant absolutament." Fins al punt que l'Escola d'Escriptura compta ara mateix amb una oferta de 80 cursos i 1.700 alumnes. En cap altra escola d'Europa no hi ha tanta gent matriculada amb ganes d'explicar històries.

L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès és un centre de formació que té com a finalitat l’ensenyament de les arts i els oficis de la paraula. Està pensat per a persones que volen ser escriptors o professionals del món editorial, així com també aquells qui només volen aprofundir en el plaer de la lectura i l’escriptura.

Alguns dels cursos destacats són el d’iniciació a la narrativa, el de les claus de la narrativa romàntica o el dedicat a la poesia eròtica.