Algú d'Òmnium va tenir la pensada d'instal·lar pantalles al bar del segon pis de la Luz de Gas. Compatibilitzant el Barça amb la lectura es va assegurar certa afluència, per bé que la majoria d'escriptors presents havien de ser-hi per força. 3.217 persones havien donat el seu vot sobre intenció de compra al web Sant Jordi d'Òmnium. Un indici orientatiu de què pot passar quant a vendes dilluns que ve. Però no és l'objectiu de la campanya fer un sondeig, sinó promoure el llibre en català MURIEL CASALS, presidenta d'Òmnium Cultural "Si mirem les parades de llibres durant l'any, només un 20% són llibres en català. Ens preguntem què no fem prou bé i què hem de fer una mica millor per que, a partir d'ara, aquest percentatge augmenti." Una setantena d'editorials havien proposat llurs títols per a la votació popular en quatre categories. Tres distincions als llibres més votats en la categoria d'infantil i juvenil, cinc en la de no ficció. 'El meu amor sikh' d'Elisabet Pedrosa, o el llibre de Lluís Caelles sobre el desastre de Fukushima figuraven entre els més votats. Poques sorpreses en l'apartat de ficció, amb els recents premis Sant Jordi i Nadal entre els cinc amb més vots: 'Crims de sang', de Sebastià Alzamora i 'Quan érem feliços', de Rafel Nadal. SEBASTIÀ ALZAMORA, escriptor "Un agraïment immens a tots els lectors que han votat la meva novel·la. I a tots els lectors en general." Les altres tres novel·les amb més intenció de compra: 'La gatera', de Muriel Villanueva, 'Memòria d'uns ulls pintats', de Lluís Llach, el gran absent, i 'Un tros de cel', d'Isabel-Clara Simó. Les cinc cobertes de llibres amb més vots van merèixer també distinció abans que els Catarres animessin el final de festa.

Llista de llibres més votats, segons el sondeig de la Llança de Sant Jordi:

Infantil i juvenil

‘La Tina al Denali’, d’Araceli Segarra. Editorial Alpina, Número 5. ‘El submarí perdut’, de Lluís Llort i Oriol Malet. Editorial Barcanova. ‘Xamae’, de Susanna Peix i Romina Martí. Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

No ficció

‘El meu amor sikh’, d’Elisabet Pedrosa. Ara Llibres. ‘Fukushima. Crònica d’un tsunami nuclear’, de Lluís Caelles i Sergi Vicente. Viena Edicions.  ‘Les 1001 fantasies més eròtiques de la història’, de Roser Amills. Cossetània Edicions. ‘Més enllà de les estrelles’, de Gerard Quintana. Editorial Rosa dels Vents. ‘Tribut de sorra i fulles a Miquel Martí iPol’, d’Àlex Carmona i M. Dolça Manubens. Editorial Mediterrània.

Ficció

‘Crim de sang’, de Sebastià Alzamora. Edicions Proa. ‘La gatera’, de Muriel Villanueva. Ara Llibres. ‘Memòria d’uns ulls pintats’, de Lluís Llach. Editorial Empúries. ‘Quan érem feliços’, de Rafel Nadal. Edicions Destino. ‘Un tros de cel’, d’Isabel-Clara Simó. Edicions Bromera.
Cobertes

‘Blancaneu’, de Jacob & Wilhelm Grimm. Baula. Il·lustracions: Benjamin Lacombe. ‘Entre lamentida i l’oblit’, de Francesc MarcÁlvaro. La Magrana. Disseny: Opalworks. ‘Jo confesso’, de Jaume Cabré. Edicions Proa. Disseny: Carlos Cubeiro. Fotografia: Xabier Mendiola. ‘Nou viatge al Pirineu’, de Núria Garcia Quera. Col·lecció Sensus. Disseny: La Mosca. ‘Un altre got d’absenta’, de Tina Vallès. LaBreu. Disseny i il·lustració: Oriol Malet.