El festival Cruïlla Barcelona es consolida com una de les mostres musicals més eclèctiques de la ciutat, dedicada a les músiques del món i les músiques urbanes. En el cartell d’aquest any hi haurà músics tan diferents com els electrònics 2manyDJs, els catalans La Pegatina, els balcànics Gogol Bordello, la mexicana Julieta Venegas i el veterà Dr. John & The Lower 911. Noms als quals se sumen els dels caps de cartell, Iggy and the Stooges, The Specials i Cypres Hill.

El festival vol convertir-se en la tercera referència musical de Barcelona, al costat del Sónar i el Primavera Sound. Per aconseguir-ho, els responsables han elaborat un programa “sense etiquetes” i oferirà bandes que, segons el director artístic, Jordi Herreruela, “la gent té ganes de veure, al costat d’altres per descobrir”. El festival Cruïlla va reunir l’any passat 22.000 persones i aquest any espera arribar a les 30.000.

L’escena nacional del festival estarà representada per Quimi Portet, The Pepper Pots, Bigott, Depedro, Las Migas, Lenacay (grup sorgit dels desapareguts Ojos de Brujo), Za!, Transadelica, Mendetz, Astrid, Prats, The Tiki Phantoms i Joana Serrat. Completaran el cartell Arnaldo Antunes, Toumani Diabaté, Lenine, Sharon Jones, Nneka, Dub Inc, Gustavo Cordera o Nortec Collective, entre d’altres. Rock, ska, hip-hop, música electrònica, soul o música africana es tornaran a barrejar aquest any al recinte del Fòrum.

Cruïlla Barcelona té un pressupost d’1,5 milions d’euros aquest any, un 15% més que en la darrera edició. Aproximadament el 70% són ingressos previstos en taquilla i consum al recinte del festival. Fa mesos que els abonaments estan a la venda. Aquest any, dos euros de cadascuna de les entrades es destinaran a Amnistia Internacional.