Primavera Sound
Foto: ACN

L’Ajuntament de Barcelona i el Primavera Sound han signat un contracte perquè el festival es continuï celebrant a la ciutat fins al 2026. Segons el document, que s’ha rubricat aquesta setmana, el Primavera Sound se seguirà fent en el seu format habitual d’un cap de setmana. Excepcionalment, en aquesta darrera edició, el festival s’ha allargat durant dos caps de setmana, per compensar els dos anys que no es va poder celebrar per culpa de la pandèmia.

L’Ajuntament destaca que el contracte “consolida la bona convivència de la ciutat amb el festival” i reafirma el suport del consistori a un dels esdeveniments més destacats de panorama musical internacional. A més, en un comunicat, l’Ajuntament també garanteix que el contracte estableix les condicions per fer el festival “garantint la bona convivència i minimitzant l’impacte sobre el dia a dia del veïnat i la ciutadania”.

L’edició del 2023, entre Barcelona i Madrid

El consistori i els organitzadors del festival havien confirmat fa unes setmanes l’acord (tot i que amb l’horitzó del 2027), i esperaven posar data per a la signatura. En aquell moment, el Primavera Sound va voler aclarir la voluntat de quedar-se a Barcelona, després de setmanes de polèmica sobre una hipotètica marxa a Madrid.

La celebració del Primavera Sound a Madrid, però, sí que es farà realitat l’edició del 2023, quan el festival es dividirà en dues seus: de l’1 al 3 de juny al Parc del Fòrum, a Barcelona, i del 8 al 10, a la Ciudad del Rock d’Arganda del Rey, a Madrid. Des de l’Ajuntament treuen ferro a aquesta decisió de l’organització i consideren que la decisió és “molt positiva”.