El Primavera Sound 2022 entrarà en “una altra dimensió”. Després de dues edicions ajornades per la pandèmia, les del 2020 i el 2021, els organitzadors estan convençuts que el festival de música de l’any vinent serà “el més important de la història”. De fet, el Primavera Sound es multiplicarà per dos i passarà a tenir dos caps de setmana de programació. Seran 11 dies de concerts, amb més de 500 concerts i més de 400 artistes sobre els escenaris. Alguns dels artistes destacats duplicaran la presència durant els dos caps de setmana, però el cartell serà “completament diferent”.

Les sales de concert, presents a la programació

Una altra de les novetats del 2022 és la incorporació de les sales de concert de la ciutat dins de la programació. Els organitzadors han signat un conveni amb l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya amb l’objectiu que aquests espais “recuperin el protagonisme perdut durant la pandèmia”. L’acord inclou les sales més emblemàtiques de la ciutat, com l’Apolo, Razzmatazz, Luz de Gas, Jamboree o Sidecar, entre d’altres. Per Alfonso Lanza, codirector del festival, això suposarà la tornada a sales de concerts de grans noms de la música internacional.

El cartell, el 25 de maig, i les entrades, l’1 de juny

El cartell del Primavera Sound s’avançarà el 25 de maig, tot i que ja es coneix que una de les actuacions destacades serà la dels Antònia Font, que precisament tornaran als escenaris en aquest espai. D’altra banda, els organitzadors han confirmat que la majoria dels artistes previstos aquest 2021 han confirmat que es mantindran.

Les entrades per a l’edició de l’any vinent es posaran a la venda l’1 de juny. Les entrades adquirides per a les edicions del 2020 i del 2021 serviran per entrar al festival del 2022, tot i que l’abonat haurà d’escollir un dels dos caps de setmana o adquirir un abonament addicional per als dos.

Es crea la Fundació Primavera Sound

Els organitzadors també han anunciat la creació de la Fundació Primavera Sound. Segons ha explicat Alberto Guijarro, l’altre codirector del festival, per primera vegada s’hi inclouen accions de compromís social als espais veïns de Sant Adrià de Besòs, i també als barris del Besòs i el Maresme. Hi haurà un miler d’entrades gratuïtes per als veïns de Sant Adrià, i també s’establiran convenis amb els instituts i entitats de joves, entre d’altres.