L’Albert Galceran i el Pedro Pardo van aficionar-se a la música clàssica des de llocs diferents: el Pedro com a compositor i intèrpret que, ja amb cinc anys, tocava l’orgue que hi havia a casa dels seus pares, i l’Albert com a espectador, quan va poder assistir al primer espectacle amb què es va reobrir el Liceu. Així i tot, l’amor que senten cap a noms com Bach, Beethoven, Rossini o Wagner els va portar a compartir, primer, una secció radiofònica i, després, a dirigir i presentar un programa sencer. Ara publiquen un llibre i nosaltres els rebem a l”Àrtic’, on sabem que els clàssics, i ells ho són molt, mai no passen de moda.

 

Els clàssics ho són sempre

Amb ‘Els homes clàssics’, l’Albert Galceran i el Pedro Pardo ens conviden a viatjar per 400 anys d’història de la música i conèixer els grans estils que han marcat la clàssica. Amb un estil didàctic i amè ens expliquen, també, les anècdotes més curioses de grans noms com Mozart, Beethoven, Wagner o Liszt. Cada capítol va acompanyat d’una sèrie de propostes musicals per complementar tot el que relaten amb amor i entusiasme contagiosos aquests dos homes clàssics.

La clàssica i els joves

L’Albert Galceran i el Pedro Pardo saben que la música clàssica pot interessar a tots els públics i també als joves. La quantitat de mals entesos i de falses idees al voltant d’aquesta han fet que la considerem una música complicada i avorrida, que només interessa als més grans i a les classes altes. ‘Els homes clàssics’ vol demostrar que això no és així, que la clàssica ens remou a tots, també a molts dels músics que ens agraden avui dia. Amb la seva tasca pedagògica, segur que cada cop més gent se sumarà al club de fanàtics de la clàssica.