La Llibreria La Central ha estat l’escenari de la presentació del llibre pòstum d’Eugenio Trías ‘De cine. Aventuras y extravíos’. A l’acte, hi han assistit la vídua i el fill del filòsof. Trías Sagnier va morir a principis de febrer, als 70 anys.

‘De cine. Aventuras y extravíos’ completa l’obra del filòsof barceloní, d’una trentena de títols. El llibre es converteix en una antologia de grans noms de la història del cinema, com Fritz Lang, David Lynch, Alfred Hitchcock, Stanley Kubrik, Orson Welles o Francis Ford Coppola.

Eugenio Trías Sagnier es va doctorar en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Considerat un dels filòsofs més destacats del país, va exercir com a catedràtic d’estètica de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura i, des de 1992, era professor d’Història de les Idees a la Universitat Pompeu Fabra. Les seves obres s’han convertit en referències ineludibles del pensament filosòfic del segle XX. En destaquen el ‘Tratado de la pasión’, ‘Los límites del mundo’, ‘La edad del espíritu’ o ‘Lo bello y lo siniestro’, per la qual li van donar el Premi Nacional d’Assaig el 1983.