La plaça de l'escriptura és l'espai on es presentaran llibres nous. Aquesta és una de les més de 250 activitats que acollirà la Setmana del Llibre en Català, una bona ocasió, segons els autors, per donar-se a conèixer. El llibre d'aquest autor així com la resta de volums que es presentin es podran comprar als més de 70 estands de La Setmana. Tots ofereixen llibres i revistes en català i, en la majora, no n'hi falten de relacionats amb la Diada i el Tricentenari. Aquest any ja s'han editat els primers llibres infantils que expliquen el significat de la Diada i també volums com aquest, que narra el setge de 1714. També s'hi oferiran títols ja reconeguts com el 'Jo confesso', de Jaume Cabré, o 'Cançons d'amor i de pluja', l'últim de Sergi Pàmies. Després de l'èxit de l'any passat, en què van assistir cent mil persones, la Catedral ja s'ha consolidat com l'escenari d'aquest certamen. Montse Ayats, presidenta de la Setmana del Llibre en Català "Aquesta edició ja crec que és una edició de consolidació en unes dates al voltant de la Diada, que això ja fa una mica més de temps que ho duem a la pràctica i en un espai com l'avinguda de la Catedral, que és un espai immillorable." Tot i que la Setmana acaba de començar, els paradistes creuen que les vendes d'aquesta tarda han estat un bon inici. En tot cas, tindran temps de fer bona caixa fins al proper 15 de setembre.

La directora de la Setmana del Llibre en Català, Montse Ayats, considera que “aquesta edició és la de la consolidació“, sobretot perquè se celebra a l’Avinguda de la Catedral, un espai, segons Ayats, “immillorable”.

Els paradistes preveuen mantenir les vendes de l’any passat i asseguren que els llibres més venuts seran els relacionats amb la Diada de Catalunya i amb el Tricentenari dels fets de 1714. Aquest any, com a novetat, s’hi poden trobar llibres infantils que expliquen el significat de la Diada. També s’hi poden comprar títols com ‘Jo confesso’ de Jaume Cabré o ‘Cançons d’amor i de pluja’, de Sergi Pàmies.

A banda del mercat de llibres, durant aquests dies es duran a terme més de 250 activitats com ara presentacions de llibres, converses amb escriptors, itineraris i espectacles. A més, La Setmana s’uneix a l’Any Espriu; i, a més, els llibreters i editors s’uniran a la Via Catalana aquest 11 de setembre.