La Festa Major de Gràcia ja queda lluny, però les places del barri continuen bullint d'activitat. En aquest cas, per sentir jazz a l'aire lliure a l'hora del cafè amb llet. Tots atents al joc de peus del bateria i a la pianista Elisabeth Raspall, que presenta nou projecte, El Colectivo. ELISABETH RASPALL, pianista d'El Colectivo "Volem posar en comú les nostres peces i composicions i del resultat en surt un so homogeni, estem engrescats!" És la 23a edició d'un festival del tot consolidat que fa un còctel de joves promeses jazzístiques amb artistes més veterans. DICK THEM, president de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya "Volem apropar el jazz a gent que segurament no anirà a un concert expressament. Esperem que vingui algú i que després pagui per anar a un concert." Quan no s'ha de pagar entrada, el públic hi respon en massa, però els músics de jazz troben a faltar més suport durant a resta de l'any. RAMIRO ROSA, bateria d'El Colectivo "Si hubiera más promoción de esta música habría más público, pero si siempre dan lo mismo por la radio..." L'oportunitat de veure jazz gratuït a Gràcia no s'acaba aquí. El Memorial Tete Montoliu s'allargarà dos diumenges més en aquest mateix escenari.

El tret de sortida d’aquest any l’ha fet El Colectivo, una banda formada per la pianista vilanovina Elisabet Raspall, que juntament amb Ramiro Rosa, a la bateria, i Jordi Mestres, al contrabaix, han presentat el seu primer disc, ‘Converses’. Raspall explica que la idea del trio és fusionar els estils dels tres membres i presentar les seves pròpies composicions: “N’acaba sortint un so molt homogeni, estem engrescats!” Tot i així, Rosa reconeix que a vegades el jazz és “massa elitista” i en culpa els mitjans de comunicació, especialment les ràdios musicals: “Si hi hagués més promoció del jazz a les ràdio hi hauria més públic. La gent escolta el que se li ofereix.”

Un any més,  el Memorial Tete Montoliu aposta per barrejar joves promeses jazzístiques del panorama català amb artistes més consolidats. Segons explica el president de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, Dick Them, la missió de l’edició d’enguany és “apropar el jazz a gent que segurament no aniria a un concert expressament. Esperem que vingui algú que després pagui per anar a un concert”, conclou Them.

El Festival l’Hora del jazz s’allargarà durant els dos propers diumenges, el dia 15 i el 22 de setembre.