Des de l’any 2009, els brasilers que viuen a Catalunya celebren el dia de la independència del país amb activitats diverses durant gairebé deu hores seguides. Lentrada a la festa és gratuïta i com a novetat aquest any continuarà fins a la matinada a la discoteca Sutton amb disjòqueis i músics del país carioca.

Al matí, els més petits n’han estat els protagonistes, d’11 h a 13.30 h hi ha hagut activitats de dibuixos i pintures sobre el Brasil, un taller de reciclatge creatiu i un xou de pallassos. Més tard ha estat el torn d’un dels moments més esperats, el del grup de capoeira Cordão de Ouro, i de Batala percusión, una batucada que vol fer moure el cos a tots els assistents. A la tarda, la música popular pren el protagonisme amb l’actuació estel·lar d’Armandinho Macedo, un dels músics més reconeguts del país, a les 20 h. Hi actuen també altres artistes reconeguts al país sud-americà com Victor Salvatti, Maracatu Mandacaru, Fabiana Cozza, Vaudí Cavalcanti i Robson Rodrigues i Forró De Fuxico. L’organització convida a tots els assistents a seguir la diada per les xarxes socials amb l’etiqueta #diadebrasil per Instagram i a Twitter.

L’ONG Diversia, que organitza la festa des de la primera edició, destaca que el país s’està transformant i que això implica nous valors per a la cultura i per a tota la societat, ja que molts brasilers s’han adonat que molts artistes de moda són elaboracions artificials de la indústria. Segons Ana Bárbara Souza de l’ONG Diversia, la societat brasilera avança en la construcció d’un major benestar, està més informada i més ben educada, i exigeix més reconeixement per a les seves expressions populars.