Persianes abaixades, cap cartell anunciant un espectacle i finestres mig obertes per on es pot veure el mal estat d'algunes zones de l'equipament. El Teatre Principal sembla a la llum del dia un espai mort. Hem pogut comprovar que només hi ha activitat els dissabtes quan la sala petita es converteix en discoteca amb festes protagonitzades per Caramba. Aquest grup precisament anunciava a les xarxes socials fa unes setmanes que no sabien fins quan actuarien en aquest espai i que estan buscant un escenari alternatiu. La mateixa pàgina web està inoperativa i ja fa temps que no s'hi venen entrades. Agents teatrals i l'associació Amics de la Rambla es mostren preocupats. FERMÍN VILLAR president dels Amics de La Rambla "Que torni a ser un equipament principalment cultural amb un retorn cap a La Rambla que de retruc és un retorn cap a la ciutat. Ara hem d'aconseguir que la protecció es mantingui també a l'interior perquè és un espai amb un valor afegit molt gran." Segons ha pogut saber BTV la relació entre els propietaris, la família Balaña, i els llogaters, Carlitos Group, no és bona. Els actuals llogaters que no han volgut fer declacions, neguen cap conflicte i asseguren que el Teatre Principal es manté operatiu. Amb l'empresa Carlitos Group al capdavant des de 2013, l'equipament ha estat sempre sota sospita. El 2014, es va escorcollar el Teatre Principal fruit d'una operació policial contra el blanqueig de diner de la prostitució i tràfic de drogues. JOAN ESTRADA promotor cultural "Va ser tot molt fosc, no s'ha aclarat res, ni quan van entrar els Mossos en aquella radada i van trobar de tot allà dins i ho van tancar, no es va aclarir mai res. No es va fer una roda de premsa per dir senyors ha passat això." Representants del sector cultural consideren que un espai del valor del Teatre Principal no s'ha de deixar a mans privades.

El Teatre Principal sembla a la llum del dia un espai mort i degradat. BTV ha pogut comprovar que només hi ha activitat un dia a la setmana: els dissabtes, i a la nit, quan la sala petita es converteix en discoteca amb festes protagonitzades per Caramba. Aquest grup precisament va anunciar a les xarxes socials fa unes setmanes que no saben fins quan actuaran en aquest espai i que estan buscant un escenari alternatiu. La mateixa pàgina web està inoperativa i ja fa temps que no s’hi venen entrades. Agents teatrals i l’associació Amics de la Rambla es mostren preocupats. Tot i que el teatre està catalogat des de 1979 com a Bé Cultural d’Interès Local, això només significa mantenir la façana i el que reclamen ara és que se’n protegeixi també l’interior, a banda que sigui un recinte que tingui una programació estable, i doni vida a la Rambla.

Segons ha pogut saber BTV, la relació entre els propietaris, la família Balaña, i els llogaters, Carlitos Group, no és bona. Amb l’empresa Carlitos Group al capdavant des de 2013, l’equipament ha estat sempre sota sospita. El 2014, es va escorcollar el Teatre Principal arran d’una operació policial contra el blanqueig de diner, la prostitució i el tràfic de drogues. D’aquella intervenció, encara se’n desconeixen molts detalls, com ha explicat el promotor cultural Joan Estrada. Representants del sector consideren que un espai del valor del Teatre Principal no s’ha de deixar en mans privades. Diuen que són poques les ciutats europees que no tenen un teatre que depèn exclusivament de l’Ajuntament, i per tant, demanen que sigui municipal. Com ho havia estat quan es va crear.