Actualment hi ha 21 punts per tocar a Barcelona, tots a Ciutat Vella, i més de 100 músics amb llicència que de mitjana toquen uns 15 dies al mes. La nova normativa que prepara l'Ajuntament preveu que la música de carrer arribi a d'altres districtes, ampliant fins a 44 els punts on podran tocar a la ciutat. JAUME COLLBONI tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "Fer possible que els músics vagin voltant per aquests punts que estan regulats, que estan acordats, i que l'Ajuntament i les entitats veïnals en puguin fer el seguiment". Una altra novetat és que de la gestió de les llicències i els horaris se n'encarregarà una associació integrada per músics de carrer. Alguns artistes asseguren que amb la nova normativa també hauran de pagar per la llicència, cosa que no confirma el govern municipal. No ho veuen malament, sempre que se'ls asseguri poder tocar cada dia. ORLANDO VÁZQUEZ músic de carrer "Las dos horas cada día nosotros no tendríamos ningún problema pues para pagar algo. Si pueden abrir la ciudad para que podamos laborar pues sería lo ideal". Altres músics denuncien que el plantejament de la nova normativa no ha estat gaire clar. L'Ajuntament es defensa dient que no poden parlar amb cada músic. JUAN LÓPEZ músic de carrer "Debería haberse negociado públicamente con la participación de comerciantes, vecinos, Ayuntamiento y los músicos y eso no se ha hecho, aquí se va a hacer esto a dedazo". JAUME COLLBONI "Evidentment l'Ajuntament ha de tenir un interlocutor vàlid i que sigui representatiu, d'altra manera seria impossible que l'Ajuntament negociés un a un amb tots els músics." La nova regulació es començarà a aplicar a Ciutat Vella, per després arribar als altres districtes de la ciutat.

Actualment hi ha 21 punts per tocar a Barcelona, tots a Ciutat Vella, i més de 100 músics amb llicència que de mitjana toquen uns 15 dies al mes. La nova normativa que prepara l’Ajuntament preveu que la música de carrer arribi a altres districtes, ampliant fins a 44 els punts on podran tocar a la ciutat, 22 dels quals fora de Ciutat Vella.

La gestió de les llicències i els horaris deixarà de fer-la l’empresa Trànsit, que feia aquesta feina des del Convent de Sant Agustí. L’Ajuntament ha volgut apostar per l’autogestió dels músics, que a través d’una associació amb músics de carrer portaran el dia a dia dels artistes. L’objectiu del govern municipal és també garantir que les actuacions no molestin els veïns, per això hi haurà reunions de seguiment amb les entitats veïnals per evitar problemes de convivència.

Segons el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació la idea és descongestionar el centre i “fer possible que els músics vagin voltant per aquests punts que estan regulats, que estan acordats, i que l’Ajuntament i les entitats veïnals podran fer-ne el seguiment”.

Alguns artistes asseguren que amb la nova normativa també hauran de pagar per la llicència, cosa que no confirma el govern municipal. N’hi ha que no ho veuen malament, com Orlando Vázquez, sempre que els permetin tocar més sovint per augmentar els ingressos. Vázquez sí que valora molt positivament el fet que s’habilitin nous punts de música fora de Ciutat Vella.

Un altre músic de carrer, Juan López, lamenta el procés per negociar el nou model de gestió del col·lectiu. Diu que no s’ha tingut prou en compte l’opinió de la ciutadania, sobretot de comerciants, veïns i músics, i assegura que “això no s’ha fet, aquí es farà tot això a dit”.

De moment en principi s’obrirà un altre concurs de llicències de músic de carrer, però en una primera fase es provarà el model d’autogestió només a Ciutat Vella, per després obrir-ho a altres districtes de la ciutat.