El cinema català es reivindica un any més i ho fa amb tota la majestuositat que es mereix, damunt de la catifa vermella. Aquesta és la porta per on entraran els actors i les actrius convidats. La primera parada de rigor serà aquí, al photocall. L'escenari encara és una incògnita però tota la resta ja s'acaba de polir per a l'ocasió. Fins i tot algunes butaques ja tenen els convidats assignats. El timó de la gala el portarà l'actual parella radiofònica composta per l'actor i presentador Àngel Llàcer i el músic Manu Guix, que l'acompanyarà al piano. Ells seran els mestres de cerimònia, però per aquí hi passarà bona part del planter d'actors i actrius del país. En total hi ha 35 pel·lícules nominades a 22 premis de diferents categories. ISONA PASSOLA, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català "Les pel·lícules han tingut pressupostos més baixos i en canvi han tingut més premis a festivals que mai. Nosaltres sortirem aquí a explicar el cinema que fem per intentar normalitzar una indústria, que també és cultura, per guanyar públic." La gala es retransmetrà en directe per BTV a partir de tres quarts de deu del vespre. Aquesta és la petició que ha fet l'Acadèmia del Cinema Català després que la vaga convocada pels treballadors de Televisió de Catalunya hagi fet perillar en les últimes hores la retransmissió dels premis. L'emissió de la gala per BTV serà possible gràcies a la producció de Gestmusic i al senyal distribuït per la Xarxa Audiovisual Local. L'acadèmia defensa la visibilitat que suposa la difusió televisiva d'aquests premis, els més importants de la indústria cinematogràfica de Catalunya.

Amb la producció de Gestmusic i senyal distribuït per la Xarxa Audiovisual Local (XAL), BTV accedeix a la petició de l’Acadèmia del Cinema Català per tal de no privar el sector de la visibilitat i promoció que suposa l’emissió d’aquesta cerimònia, que en la seva sisena edició s’ha consolidat ja com l’esdeveniment més important de la indústria cinematogràfica de Catalunya. BTV no modificarà ni personalitzarà la transmissió, sinó que es limitarà a reproduir el senyal distribuït per la XAL. Fora de Barcelona, també ho faran altres 18 televisions locals.

La gran festa del cinema català se celebra enguany al Barcelona Teatre Musical i serà conduïda per l’actor i presentador de televisió Àngel Llàcer, a qui acompanyarà el músic i compositor Manu Guix. Hi ha 35 pel·lícules nominades a 22 premis de diferents categories.

Els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) van convocar divendres a la nit una vaga per a aquest diumenge des de les 12 h fins a la mitjanit, la qual cosa afecta la retransmissió prevista per TV3 de la gala dels Premis Gaudí. També faran vaga entre les 12 h de dilluns i les dues de la matinada de dimarts. Divendres van caducar els convenis col·lectius de TV3 i Catalunya Ràdio, i les negociacions en marxa des de l’any passat van acabar ahir mateix sense acord. La direcció de la CCMA ha decidit posar en marxa un nou procés negociador per aconseguir “unes condicions retributives adequades a les disponibilitats pressupostàries”.