Els veïns critiquen que l’Ajuntament no els hagi consultat en l’elaboració del vial, fet públic aquest novembre, però el consistori afirma que fa molts anys que aquest projecte està sobre la taula.

El Comitè d’Empresa del Zoo de Barcelona juntament amb sis entitats veïnals (FAVB, la Plataforma d’Afectats del Born, Veïns en Defensa de la Barcelona Vella, l’AV del Raval i la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella – formada per l’AV L’Òstia, AV Casc Antic i AV Gòtic ) rebutgen la passarel·la: critiquen que la divisió del parc alterarà l’hàbitat dels animals i en comprometrà el benestar i, a més, comprometrà la supervivència d’una dotzena d’arbres centenaris.

 

[Imatge: mapa facilitat pel Comitè d’Empresa del Zoo]

En un manifest fet públic aquest dijous, els veïns critiquen que “no hi ha hagut consens, diàleg ni consulta amb la resta de grups municipals ni parlamentaris” i consideren que aquest projecte “no és prioritari per a la ciutat”. L’associació SOS Monuments ha donat suport a les entitats i ha criticat l’impacte visual que suposarà la passarel·la elevada. Segons les previsions, la passarel·la s’havia de començar a construir a principi d’aquest any i el cost ascendeix a 5,1 milions d’euros.

 

El nou passatge, de 200 metres de recorregut, anirà des del carrer de Wellington fins a la plaça de Joan Fiveller, al davant del Parlament de Catalunya, creuant el Parc de la Ciutadella. Per això, s’haurà de modificar l’estructura del Zoo i dividir-lo en dues parts, un punt al qual els veïns es mostren contraris.