La Casa Vicens, ubicada al carrer de les Carolines, a la Vila de Gràcia, és propietat de la família Herreros Jover des de 1899 i des de 2007 està a la venda. BTV ha pogut confirmar que, en les properes setmanes, es preveu arribar a un acord amb la banca andorrana MoraBanc, que passarà a ser-ne la propietària.

Algunes de les tasques que realitza MoraBanc és la identificació d’actius singulars com a possibilitat d’inversió, a través d’Amura Capital, la seva societat d’inversió. En aquest context, estan interessats a comprar la Casa Vicens i convertir-la en una casa museu. Aquesta obra se sumaria, doncs, a l’oferta turística de visites a edificis emblemàtics de la ciutat.

Eugenia Carreres, membre de Comunicació de MoraBanc, ha explicat a BTV que, un cop es tanqui el procés de compra de l’immoble, el banc buscarà una empresa gestora especialitzada en aquests tipus d’equipaments. Després, s’iniciarà un procés de rehabilitació de l’edifici i “si tot va sobre el previst, la Casa Vicens podria obrir-se al públic d’aquí a un o dos anys com a màxim”.