Desig de xocolata’ és la història de tres dones barcelonines, una de contemporània i dues dels segles XVIII i XIX, que tenen un punt un comú: en un moment de les seves vides, posseeixen el mateix pot de porcellana: un pot de xocolata.

A través d’aquestes microhistòries, Care Santos fa un repàs de la gran història de Barcelona i Catalunya. Santos explica que és una novel·la costumista, “la història d’una xocolatera de porcellana blanca des que es trenca fins al moment de la seva fabricació”.

La novel·la, d’unes 600 pàgines, està dividida: “és un llibre en tres parts, un llibre tripartit”, ha ironitzat Pere Gimferrer, membre del jurat, durant la roda de premsa. “Té lleugeresa, en el bon sentit de la paraula, desimboltura i elegància.”  Sense sorpresa, l’autora ha confessat que li encanten “tots els tipus de xocolata. Per això em fa por la promoció d’aquest llibre, perquè segurament m’engreixaré 10 quilos!”

Santos (Mataró, 1970) va estudiar dret i s’ha centrat en l’escriptura des de molt jove. Ha publicat novel·les com ‘El aire que respiras’, ‘Habitaciones cerradas’ o ‘El síndrome Bovary’.