Lliurats els Premis ARC 2020 a la Sala BARTS, en una gala més curta i menys concorreguda que de costum. No podia ser d’altra manera, tenint en compte les limitacions d’aforament, però també perquè l’activitat del sector ha estat mínima al llarg de l’any.

De fet, l’Associació de Mànagers i Representants de Catalunya (ARC) ha optat per bandejar les categories tradicionals (Millor gira per sales, Millor gira per festes majors, etc.), i convertir els premis en reconeixements a aquelles iniciatives que, en un any molt dur, han contribuït a dinamitzar el sector durant la pandèmia.

Ajuntament, Cruïlla XXS i ASACC

Entre aquests reconeixements destaquen les de tres iniciatives confegides a Barcelona. Així, han estat reconeguts l’Ajuntament de Barcelona per convertir el BAM i el Mercè Música en aparadors de l’escena local; el festival Cruïlla XXS, amb 200 concerts programats a diversos indrets de Barcelona; i l’ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya), per haver impulsat Sala Barcelona, el cicle de concerts del Castell de Montjuïc.

El tradicional Premi a la Trajectòria ha reconegut Martín Pérez, ànima de Concert Studio, promotora que organitza festivals com el del Mil·lenni o el de Pedralbes. “El proper estiu el recordarem, perquè tornarem a treballar com mai”, ha augurat, emocionat.

Stay Homas, revelació durant el confinament

L’únic reconeixement a un artista ha estat per a Stay Homas. Per partida doble, perquè el grup s’ha endut el reconeixement a l’artista revelació i al projecte artístic innovador realitzat durant el confinament, que ha traspassat fronteres.

També han estat distingits amb reconeixement, entre d’altres, el periodista d”El Periódico’ Jordi Bianciotto o els promotors Rosa Galbany (Taller de Músics) i Xavi Pascual (Promo Arts Music). A la gala hi ha hagut breus actuacions de Blaumut, Aiala, Mazzoni i Ladilla Rusa.