El Pregó dels infants dona el tret de sortida a les Festes de Santa Eulàlia del 2020, a l’avinguda de la Catedral. Amb el lema “Moguem-nos a Barcelona respectant el medi ambient”, els escolars de la ciutat han elaborat el manifest que llegiran i que inaugura cada any la festa major d’hivern de Barcelona. En l’elaboració del pregó hi han participat 800 nens i nenes de 3r, 4t i 5è de primària de 20 escoles de la ciutat. D’entre les propostes que han fet en destaca implementar més carrils i servei de Bicing pels infants i que “hi hagi menys cotxes, i més arbres, plantes i parcs a la ciutat”.

Les Festes de Santa Eulàlia, la copatrona de Barcelona, enguany se celebren del 7 al 12 de febrer.

Enguany, la festa major d’hivern arriba amb algunes novetats. Tot i que com sempre hi haurà portes obertes als museus de Barcelona durant el cap de setmana, a la diada Castellera de diumenge hi haurà una estrena: els Esquerdats, la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample, que aixecaran per primera vegada els seus castells a la plaça de Sant Jaume.

Pel que fa a la dansa tradicional, destaca l’espectacle ‘NU(e)S’, creat i coreografiat per l’Esbart Maragall, amb una reflexió sobre el canvi, la revolta i la por d’allò que ens és desconegut. La funció serà aquest divendres a l’escenari de la plaça de Sant Jaume. L’endemà, dissabte, es farà una ruta concert per visitar set dels principals orgues de Ciutat Vella, que es van salvar de la guerra i que han estat restaurats en els darrers anys.