Han transportat 2.850.000 persones des que, el 25 de febrer de 1994, el CCCB va obrir les portes al públic. De mitjana, uns 150.000 visitants a l’any. Ha arribat un moment en què les escales mecàniques, que des de fa 20 anys caracteritzen l’edifici de la Casa de la Caritat siguin reemplaçades per unes de noves. Són possiblement les més llargues de Catalunya, amb una longitud total de 93,5 metres. El tram que conduïa a la tercera planta està tancat des de fa mesos per motius de seguretat. L’altre, el més important, també s’ha espatllat en diverses ocasions.

Segons informa avui el diari ‘El País’, les obres de substitució de les escales mecàniques del CCCB costaran 575.283 euros i l’empresa guanyadora del concurs públic per dur-les a terme és l’alemanya Schindler, que n’ha encarregat la fabricació a proveïdors txecs. Les obres al CCCB duraran 43 dies, des que el 15 de setembre s’acomiadi del CCCB la mostra “Passolini, Roma” fins que, a finals d’octubre, s’inauguri la gran exposició dedicada a Salvador Espriu en el centenari del naixement del poeta.

Mentre durin les obres de les escales mecàniques, només es podrà accedir a les oficines, les aules i el teatre, inaugurat l’any 2011.