Celebrada al Born Centre de Cultura la novena edició dels Premis Zirkòlika de circ, que atorga la revista homònima. L’espectacle ‘Under. Històries sota terra’, que farà sis funcions al centre durant els nadals, ha precedit els lliuraments de premis.

Les acrobàcies, els malabars i el clown han entrat al Born Centre Cultural amb motiu dels Premis Zirkòlika. Abans dels premis s’ha representat ‘Under. Històries sota terra’. Un espectacle multidisciplinari amb 11 intèrprets que s’instal·la al centre per fer sis funcions durant els nadals. La Companyia Passabarret ha estat, amb ‘Josafat’, la mereixedora del Gran Premi Zirkòlika consistent en una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros. No és habitual traslladar al circ una obra literària i Passabarret ho ha fet amb Prudenci Bertrana. Dues novetats en aquesta edició: el Premi a l’ Espectacle de Pallassos, que s’ha endut la companyia Cirk’Crash per l’espectacle ‘Briks’, i el Premi a la Trajectòria, que ha estat per Josep Miret, de nom artístic Fakir Kirman. Fa gairebé mig segle que empassa foc, menja vidre i jau en llits de claus.

Resta de premis Zirkòlika

‘Mur’, un muntatge amb artistes de la companyia Bombeta, formada per persones amb diferents capacitats, s’ha endut el premi al Millor Espectacle de Sala. Els de Carpa i Carrer han estat per les companyies Teatro Nelle Foglie i Mumusic Circus pels muntatges ‘Balada de tardor’ i ‘Flou Papagayo’. També han estat distingides: la companyia Voël (La Persiana Circ) amb el Premi al Millor Número de Circ per ‘Milovati’; Pénelope i Aquilés, que han rebut el Premi Especial per l’espectacle ‘El senyor de les baldufes’; Mireia Niracle Clown, artista emergent; Moi Jordana amb el Premi de Votació Popular per ‘Mr. Alret’; i l’exposició ‘Papers de circ’ de Ramon Karoli, Premi a la Iniciativa per a la Projecció del Circ.