Pedro Torres proposa explorar la dimensió física del temps en una exposició a la galeria Chiquita Room. A partir de diferents teories sobre la gravetat, investiga des de l’art tot un seguit de conceptes de la física i especialment la interacció que tenim com a cossos en relació amb altres cossos. Aquestes relacions, afirma, ens han modelat química, física i intel·lectualment en el nostre entorn, ja sigui quotidià o cosmològic.

Viatge de la llum cap a la foscor

Pedro Torres ens ofereix diferents configuracions que s’entrellacen a partir de la gravetat i afecten els nostres cossos a mesura que ens endinsem en l’exposició, que ha concebut com un viatge de la claror a la foscor, o també del passat al futur.

Pedro Torres explora les diferents dimensions temporals mitjançant formes tangibles i l’ús de la llum, de la qual li n’interessa la materialitat. És gràcies a la llum, afegeix que tenim una sèrie de coneixements sobre el món exterior, i aquest element és bàsic per a l’estudi de la física.

Diversitat de mitjans

El tema central de la mostra és la curvatura de l’espai-temps, i s’hi poden veure peces fetes amb altres mitjans com el text, el vídeo, la instal·lació o el so. En una de les instal·lacions, que tracta de la velocitat d’escapament i, per tant, del futur, l’espectador pot experimentar-la amb el so.

Vestir amb els conceptes clau

Des de la galeria s’han produït dues edicions sobre tela. Un mocador que reprodueix una imatge de la instal·lació sonora sobre el futur i un mocador amb el text complet de la peça central de l’exposició. La idea és que qui els porti tingui un contacte a flor de pell amb els conceptes i idees de mostra, que es pot veure a Chiquita Room fins al 7 de novembre.