Les Festes de Santa Eulàlia 2020 han acabat aquest dimecres amb la tradicional passejada de les Laies. Es tracta d’una trobada de gegantes, totes dones, que per un dia canvien de nom i passen a dir-se Laia en honor de la copatrona de la ciutat. La cercavila ha començat a la Rambla i ha arribat a la plaça del Pi, on les gegantes han fet una plantada per reposar i preparar-se per a la darrera desfilada de la festa major d’hivern. Tothom que les acompanyava ha agafat forces amb una xocolatada popular.

Un cop reprès el camí, les gegantes de Ciutat Vella han dansat pels carrers darrere de les gegantes Laia i Laieta de la plaça Nova. Quan el seguici ha arribat al carrer de Santa Eulàlia, les gegantes han dedicat un ball davant la fornícula de Santa Eulàlia. Finalment, el seguici ha arribat a la plaça de Sant Jaume, on ha dedicat el darrer ball a la santa.

Activitats variades per la diada de Santa Eulàlia

Tot plegat ha format part de les activitats del darrer dia de la festa major d’hivern. La jornada de Santa Eulàlia ha estat farcida d’activitats. Al matí s’ha penjat el penó de Santa Eulàlia a l’Ajuntament. L’alcaldessa i alguns regidors han visitat la comunitat religiosa del Monestir de Pedralbes. Aquest any, per primer cop, les monges clarisses han explicat la recepta del mató que fan per Santa Eulàlia, fins ara secreta.

Aquest dimecres també s’ha fet una ballada de sardanes a la plaça de Sant Jaume. La Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona ha acompanyat els dansaires que feien honor a Santa Eulàlia.