Santa Eulàlia plora perquè ja no és la patrona de Barcelona. Això és el que diu la dita popular, però aquest any, si plora, serà ben poca cosa.

Dimarts, dia de transició

Dilluns el vent predominant va ser de ponent i garbí i això va donar lloc a cels més clars. A més, la temperatura va pujar de manera clara a partir de diumenge i, especialment dilluns, quan es van fregar els 22 ºC en molts barris.

Dimarts serà un dia d’impàs i arribaran alguns núvols baixos, procedents de la brisa marina. Això facilitarà una lleu baixada de la temperatura i que l’ambient sigui força humit, però sense pluja i encara amb registres càlids per a l’època de l’any. S’espera arribar fins als 17 o 18 ºC.

Dimecres, dia de la copatrona

El dia de Santa Eulàlia podrà ser la jornada més inestable i coincidiria amb les possibles llàgrimes de la copatrona de la ciutat, ja que coincideix amb l’arribada d’un sistema frontal que aproparà una massa d’aire una mica més fresca. Malgrat això, sembla que només donarà lloc a un retrocés de la temperatura i a la formació d’alguns núvols que, a tot estirar, deixaran alguna pluja molt feble, preferentment durant la primera meitat del dia.