En la planta baixa d’un hostal del barri Gòtic hi ha un secret reservat només per a alguns: les escultures parlen, i les podem escoltar. Ho fem amb l’ajuda de l’artista Naxo Farreras i de l’escenògraf Miquel Viciana, que han creat un espai màgic perquè parem bé l’orella i obrim el cor.

Escoltar les escultures

L’exposició vol ser un viatge per l’obra de l’escultor Naxo Farreras. “Jo primer estava lligat a l’arquitectura i després a la joieria. I un dia màgic vaig veure com una joia em va semblar impossible de convertir en cap peça de joieria. Era una escultura i jo em vaig descobrir llavors com a escultor“. La petita peça va anar creixent, fins avui. I aquest és el viatge que fem, el de la peça i l’artista, l’obra d’art mirada i l’observador, l’escultura posada en un espai concret, que dona lloc a una nova idea.

Escoltar les escultures

“Vam tenir la sort de trobar aquests baixos i vam decidir que l’espai havia de condicionar l’exposició ―explica l’escenògraf Miquel Viciana―. La idea era explicar el món del Naxo, fer un recorregut per la seva obra, i la resta havia de quedar supeditat a aquesta necessitat”. Al final, escenografia i obra s’uneixen, i formen un tot.

 

 

L’obra de Naxo Farreras ha estat una cerca constant del que és la vida, des de la més ínfima representació de la matèria fins a la cerca del sentit de què fem tots aquí. Des de les seves ‘Portes de la vida’ fins a les seves ‘Catedrals’.

Exposició Escoltar les Escultures

Les peces mai no havien estat exposades d’aquesta manera, però els creadors d’aquesta experiència única i preciosa expliquen, paradoxalment, que això només és un assaig d’un projecte futur.

Orella 'Escoltar les escultures'

Les escultures es poden escoltar, i les visites són només per una o dues persones, i per fer-les s’ha de trucar a aquests números fins a finals de mes: 659 57 05 08 o 649 62 53 63.