L’expresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha pronunciat el pregó de Santa Eulàlia, en un acte organitzat pel Gremi de Restauració. Des d’El Born Centre de Cultura i Memòria, Zapatero ha fet una crida al diàleg i una “convocatòria a la convivència i l’abraçada” i ha celebrat que el nou govern de Pedro Sánchez “faci tornar la política en majúscula i faci superar la inexistència de diàleg”.

En aquest sentit, José Luis Rodríguez Zapatero també s’ha referit a la mesa de diàleg que instauraran l’Estat i la Generalitat: “Tant de bo que a cada cantonada de Catalunya, que a cada barri, hi hagi una mesa de diàleg”. L’expresident, de fet, ha dit que la mesa de diàleg Catalunya-Estat “no servirà de res si la societat no se la fa seva”.

Recepta Zapatero-Montilla-Collboni per a Barcelona

La lectura del pregó de Santa Eulàlia l’ha fet poc després d’haver participat en un col·loqui a la seu del PSC de Barcelona, juntament amb l’expresident de la Generalitat José Montilla i el líder socialista a la ciutat i primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Tots tres han defensat la capitalitat de Barcelona en àmbits com la cultura, la ciència, el Mediterrani i la pau, la setmana després del pacte Sánchez-Colau per la ciència.