La tradicional Passejada amb Barret ha tornat a omplir la rambla de Catalunya per donar la benvinguda a la primavera. L’esdeveniment, que enguany celebra el 20è aniversari, està obert a tothom i s’hi han pogut veure des de barrets de copa fins a turbants o gorres. Hi ha hagut algunes propostes més clàssiques i d’altres, més esbojarrades.

Aquesta passejada també vol potenciar el barret i que es converteixi en un element del dia a dia. El recorregut ha començat a les 12 h a la rambla de Catalunya amb l’avinguda Diagonal i ha arribat a la plaça de Catalunya, a les 13.30 h.

Les barreteres barcelonines Cristina de Prada i Nina Pawlowsky són les organitzadores de l’esdeveniment des de la primera edició, el 2005.

Barcelona Hat Days, els dies previs

Els dies previs a aquesta passejada, Sarrià ha acollit els Barcelona Hat Days (BHD), una iniciativa sorgida el 2023 i adreçada a professionals del gremi i amants del barret. Enguany s’ha fet els dies 5 i 6 d’abril a la plaça Sant Vicenç de Sarrià amb un programa d’activitats variat, amb paradetes de venda de barrets i lligadures artesanals i un mercat de materials especialitzats nous i antics, així com tallers i demostracions sobre diversos aspectes de la barreteria.