(ACN/redacció) La producció barcelonina ‘Robot dreams’ ha guanyat el premi a millor pel·lícula d’animació per l’Acadèmia Europea de Cinema. Dirigida per Pablo Berger i produïda per Arcadia Motion Pictures, les aventures d’un gos solitari que compra un robot perquè li faci companyia s’ha imposat a les altres quatre cintes. El film transporta els espectadors cap una història que parla sobre la soledat, la fragilitat de les relacions i el procés de pèrdua.

La productora Sandra Tàpia i el director Pablo Berger han recollit el guardó. I, com ja va fer Guillermo el Toro als Oscars pel seu Pinotxo, van llançar un missatge: “L’animació no és un gènere, no ho és. No pararé fins que la indústria ens tracti com a iguals. És el meu mantra”, ha reclamat Berges.

Premis amb accent barceloní

Aquesta no ha estat l’única producció barcelonina que ha reconegut l’Acadèmia Europea del Cinema. La cineasta Isabel Coixet també ha rebut el premi a l’èxit europeu en el cinema mundial i la pel·lícula de J.A. Bayona ‘La sociedad de la nieve’ ha obtingut el premi a l’excel·lència en les categories d’efectes visuals i maquillatge i perruqueria. El jurat ha valorat la tasca “excel·lent” de Félix Bergés i Laura Pedro amb els efectes especials per aconseguir fer creure que l’accident aeri s’ha produït “davant de les càmeres”.