Més de 350 cantaires han passat al llarg de 60 anys per l’Orfeó de les Corts. La seva història ha quedat ara plasmada en una exposició que es podrà veure a la seu del districte de les Corts durant tot l’estiu. La mostra recull, sobretot, fotografies que han pogut recuperar gràcies a l’ampli arxiu de l’entitat. A més, també s’hi poden veure algunes partitures i el penó de l’orfeó, que surt només en les millors ocasions.

Un plafó per a cada etapa

Per organitzar l’exposició, l’orfeó va crear una comissió específica amb voluntaris que van seleccionar i endreçar tota la informació i van dissenyar cinc plafons expositius, un per a cada una de les etapes en què han dividit la història de l’entitat. Per a cada etapa, també han escollit una partitura que consideren representativa del moment i han inclòs una cronologia amb fets històrics i culturals per contextualitzar la història de l’Orfeó de les Corts amb la del seu entorn social.

Oberts al barri

La mostra és una mirada al passat que vol reivindicar els 60 anys de la història de l’Orfeó i donar-la a conèixer als cantaires d’ara. “Nosaltres, que ara som els hereus de tot això, ens en sentim com molt orgullosos“, comenta Imma Garsaball, presidenta actual de l’entitat. Diuen que l’Orfeó de les Corts fa 60 anys que és al cor del barri i volen seguir-hi sent. Per això, a més de l’exposició també organitzaran un taller obert de cant.

Un concert plural

D’altra banda, l’Orfeó de les Corts ofereix sempre un concert a la tardor, durant la festa major del barri. Aquest any, però, i amb motiu del 60è aniversari, convidaran totes les entitats corals del barri a cantar conjuntament. I és que “cantar fa que el barri estigui més cohesionat”, assegura Garsaball.