Després d’una nit de feina intensa, els carrers de Gràcia s’han llevat ben guarnits. Els veïns han estat treballant fins a última hora per tenir enllestida la decoració dels 22 carrers que, aquest any, participen en el tradicional concurs de guarniments. La temàtica és diversa, des de l’infern que recrea el carrer de la Llibertat, l’església de Taüll de la travessia de Sant Antoni o el cementiri d’estrelles del rock situat al carrer de Mozart. Però molts s’han inspirat en la ficció, tan cinematogràfica com literària.  Fraternitat de Baix ha representat -‘King Kong’- , Puigmartí -‘Caçafantasmes’- i Fraternitat de Dalt -‘La història interminable’-. Destaca també el carrer de Francisco Giner, on -coincidint amb la celebració del bicentenari- s’han reproduït les enramades que es fan a la població de Sallent, al Bages, que té una tradició similar a la gracienca.

També amb motiu del bicentenari, s’ha recuperat la tradició de guarnir el carrer Gran de Gràcia amb l’objectiu que es converteixi, de nou, en la porta d’entrada a la festa major del barri. Les portalades d’aquest guarniment les han fet algunes escoles de disseny amb l’ajut dels alumnes dels centres escolars de primària de Barcelona, que han confeccionat els elements decoratius.

Una altra de les novetats d’aquest any és el mural que llueix la façana de la seu del districte a la plaça de la Vila. És un mural efímer, que reprodueix un auca amb escenes de la festa major, i que han pintat els artistes de l’estudi Reskate Arts&Crafts.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha fet una crida perquè la diversió i la part més lúdica de les festes puguin conviure amb el descans dels veïns. També ha demanat respecte pels guarniments, tenint en compte les destrosses que hi ha hagut altres anys després de les primeres nits de festa.