El membre de l’ABTS Daniel Pardo creu que “genera estranyesa”: mentre que el pregoner, Roger de Gràcia, va acusar directament els turistes  de fer créixer el preu de l’habitatge a Gràcia, el programa d’activitats d’enguany s’ha finançat -parcialment- a través d’anuncis d’immobiliàries i hotels. Ho han denunciat alguns perfils a les xarxes socials, com el de l’ABTS a Twitter.

A banda de la contraportada, dedicada exclusivament a la immobiliària Home Group, al llibret hi ha quatre anuncis més d’agències de pisosun d’un hostal i un altre d’un hotel. Per això, Pardo considera “gairebé ofensiu” que al programa es posin en primer pla “les empreses que estan desfent el barri” i ha dit que “mereix una reflexió i una disculpa” per part de la fundació que organitza la festa.

Anunci hostal programa FMGràcia

“No és un tema que controlem en absolut”

La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, ha recollit el guant tot i afirmar que l’entitat fins ara no s’havia plantejat vetar els anuncis d’hotels i immobiliàries: “Es pot plantejar de cara a l’any que ve? Potser sí… I potser no”, ha dit.

Carbonell ha defensat el programa d’aquesta edició i ha atribuït la responsabilitat sobre els anuncis a l’empresa editorial que l’ha fet, que és l’encarregada de gestionar la publicitat a canvi de fer el llibret sense cap cost per a la fundació: “No és un tema que controlem en absolut”. Carla Carbonell també ha recordat que l’entitat només valida el contingut dels textos que hi ha al programa.