Nuria Planas

La Diputació de Barcelona ha nomenat Núria Plana directora general de l’Institut del Teatre. Ho fa de manera provisional fins que es resolgui la convocatòria de concurs públic per a la provisió del lloc de treball de director general de la institució. L’objectiu és garantir el funcionament de la institució durant els mesos de transició fins al nomenament de la nova direcció general.

Així es para el primer cop provocat per l’escàndol dels presumptes abusos a alumnes i la posterior dimissió de l’equip directiu que encapçalava Magda Puyo.

Vistiplau de les quatre escoles

Núria Plana és la coordinadora acadèmica de l’Institut del Teatre des del curs 2017-18, és ballarina professional i ha exercit de professora de dansa al centre des del 1998, tant al Conservatori Professional de Dansa, com a docent de dansa clàssica, com al Conservatori Superior de Dansa, com a docent de l’especialitat de pedagogia de la dansa. El seu nomenament s’ha acordat amb el vistiplau dels claustres de les quatre escoles de l’Institut del Teatre: l‘Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), el Conservatori Superior de Dansa (CSD), el Conservatori Professional de Dansa/Escola Integrada de Dansa i ESO-Batxillerat (CPD) i l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE).

Les bases del concurs per escollir el nou director general es van publicar el 26 de març del 2021 i en els propers dies es preveu la publicació de la convocatòria que establirà el termini per a la presentació de sol·licituds.

Pla de formació integral en assetjament sexual

Al mes d’abril s’engegarà un pla de formació integral en assetjament sexual i abusos de poder adreçat tant a professorat, alumnat com personal d’administració i serveis de l’Institut del Teatre. L’objectiu és oferir una formació específica per tal de prevenir i evitar que es repeteixi qualsevol situació d’abús a les aules. La formació anirà a càrrec d’experts en els àmbits corresponents.