Institut del teatre

(ACN) La Diputació de Barcelona ha declarat desert el concurs per dirigir l’Institut del Teatre, després que les dues candidatures que concorrien a les eleccions per la direcció general del centre, l’encapçalada per Magda Puyo i la d’Anna Estrada, s’hagin retirat. El govern de la institució ha informat aquest divendres a la Junta de Portaveus que constituirà una direcció interina de manera immediata fins que no es resolgui el concurs, que s’ha de tornar a convocar.

Puyo va presentar la seva dimissió arran dels presumptes casos d’assetjament sexual i abús de poder comesos a l’Institut del Teatre i també va renunciar al concurs. L’altre projecte el liderava la professora de veu, Anna Estrada, que dimecres va presentar una instància al centre amb la seva renúncia. El sacseig també va causar una dimissió en bloc a l’Escola Superior d’Art Dramàtic.

El diputat de Cultura, Joan Carles Garcia Cañizares, s’ha reunit aquesta setmana amb sindicats, estudiants i professors per intentar encaminar la nova etapa del centre.