Els veïns de Nou Barris s’han avançat aquest vespre a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, amb una desena d’activitats musicals i de cultura popular organitzades al pati de la seu del districte. La trobada ha omplert la capacitat del recinte amb més de 250 persones.

El programa l’ha dissenyat la Fundació Procat i el Centre Cultural Els Propis, amb l’objectiu de dur aquesta diada —i tot el que està relacionat amb la cultura catalana— al districte de Nou Barris, que té el nombre més baix de catalanoparlants de la ciutat, segons l’Enquesta de la joventut de Barcelona 2021.

Edgar Collado, president del Centre Cultural Els Propis, ha reivindicat una seu per a l’entitat a Nou Barris, tot just a les portes del centenari del centre cultural, que serà el 2025.

A més, Collado ha reivindicat l’orgull amb què celebren aquest acte, una celebració popular que ha qualificat com la “més important de la Diada a Barcelona“. En aquest sentit, Collado considera que més enllà dels grans actes institucionals, és el “més participatiu” de tots.

Música i cultura popular per la Diada

D’entre les activitats programades, han destacat les musicals de diversos estils i gèneres —i també interpretades en diferents idiomes—, així com altres d’exhibició de la cultura popular. En aquest sentit, s’hi han vist actuacions de gegants amb la Colla Gegantera de Nou Barris. El cap de l’agrupació, Àlex Muñoz, ha destacat que “és important que a Nou Barris mantinguem les nostres tradicions i mostrem que la cultura popular en aquest districte, que és ben viva”

La diada avançada ha seguit amb les actuacions de la Banda Simfònica Roquetes Nou Barris i de l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé de les Roquetes. La jornada, en què s’ha hissat la senyera, ha acabat amb el tradicional ‘El cant de la senyera‘ i de l’himne català, ‘Els segadors‘.

Hissada de la senyera al pati de la seu del districte de Nou Barris