El bo cultural jove comença un nou curs, i les administracions fan una crida a la participació dels joves. Tots els que aquest 2023 fan 18 anys el poden demanar i gaudir de 400 euros per invertir en productes, serveis i activitats culturals. El termini per demanar-lo acaba a finals de setembre.

Molts joves nascuts el 2005, però, bé perquè no n’estan assabentats o per manca d’interès, no demanen aquest bo que poden gaudir fent un tràmit senzill o descarregant-lo al mòbil. A Catalunya el percentatge de beneficiats encara és més baix que al conjunt de l’Estat: els joves catalans estan un 8 % per sota de la mitjana espanyola.

Els que no l’han demanat, encara hi són a temps. El termini per enviar les sol·licituds dura fins el 30 de setembre, data en què s’acaba el termini de la segona convocatòria. El 2022, el bo cultural jove el van aprofitar 270.000 espanyols. Sobre la continuïtat d’aquesta ajuda per incentivar la cultura entre el jovent, el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha dit que dependrà del proper Govern si l’inclou en els propers pressupostos estatals.