El cicle estiuenc Música als Parcs fa 25 anys. Ho hauria d’haver fet en una edició especial, però la crisi sanitària no ho ha permès. Enlloc de començar al juny es fa a l’agost i amb només 8 concerts: 4, als Jardins de Joan Maragall; i 4, al Parc Güell. Normalment es programaven entre 30 i 40 concerts repartits en parcs dels 10 districtes de Barcelona.

“Necessitàvem espais prou amplis per garantir el distanciament que se’ns demana i també on el control d’accés fos viable. Aquests dos espais han semblat els més adients”, explica la responsable del cicle, Margarita Fuentes. I és que els concerts són, com sempre, gratuïts, però aquesta vegada l’entrada no és lliure, sinó amb reserva prèvia.

Cicle dedicat a joves intèrprets

La pressa en el procés de selecció dels artistes també ha impedit fer un cicle més llarg. Música als Parcs vol promocionar intèrprets joves de jazz i música clàssica. L’obertura del cicle als jardins del Palauet Albéniz ha estat a càrrec de la guissonenca Maria Ribera Gibal. Es tracta d’una concertista experta en l’anomenada escola catalana de guitarra. Ha ofert un recital de caire pedagògic centrat en el mestre Emili Pujol, de qui ha enregistrat obra i a qui va dedicar la seva tesi quan es va doctorar en història de l’art. Emili Pujol havia estat deixeble de Francesc Tàrrega, conegut per composició per a guitarra com ‘Capricho árabe’ o ‘Recuerdos de la Alhambra’.

Podeu consultar aquí tot el programa de Música als Parcs.