La Fundació Miró és un dels museus més visitats pels turistes, però avui s'hi han sumat molts barcelonins, aprofitant l'entrada gratuïta. ÀNGELS QUERALT "Aquest cap de setmana amb motiu de la Mercè hi havia molta oferta i estavem entre la Fundació Tàpies i la Fundació Miró, hem vist que no hih havia molta cua i per això estem aquí." La Fundació Antoni Tàpies també fa avui jornada de portes obertes amb motiu de la Mercè. ÀLEX SIERRA "Aprofitant que avui era jornada de portes obertes, era una bona ocasió per venir a veure el Museu." FRANCESC MIR "L'obra està molt ben exposada i molt ben tractada, o sigui que ho estem gaudint molt." La festa Major també ofereix la possibilitat d'entrar a espais que durant la resta de l'any no estan oberts al públic, com per exemple el Palauet Albéniz. Ahir centenars de persones van fer cua durant tota la tarda per admirar un dels escenaris dels actes oficials protocol·laris. Un altre espai emblemàtic que també obre portes avui és la Sagrada Família, ho fa a partir de les quatre de la tarda en què es podrà veure l'evolució de la basílica al llarg dels anys, i com serà el 2026, any en què està previst que s'acabin les obres. Les entrades, però, estan exhaurides.

Com cada any, durant els dies de les Festes de la Mercè molts museus i espais culturals tenen entrada gratuïta i ofereixen visites especials als visitants. És el moment d’apropar-se fins a espais que durant la resta de l’any no estan oberts al públic o d’entrar a museus a veure-hi exposicions de franc.

Durant el cap de setmana els barcelonins podran aprofitar el ventall cultural que ofereix la Mercè. Potser caldrà tenir una mica de paciència i fer cua davant els llocs més emblemàtics, però la festa major, com cada any potencia els seus espais més visitats com és el cas de la Sagrada Família, que també obre aquests dies.

El Poble Espanyol també tindrà entrada de franc aquest diumenge, així com la Fundació Miró i la Fundació Antoni Tàpies. Dilluns totes les Mercès, tindran entrada lliure al MNAC.

El palauet Albéniz és un d’aquest espais de la ciutat que només obren per la Mercè. Durant el cap de setmana, a banda de poder descobrir les estances reials, es faran activitats per tota la família als jardins i, al vespre s’hi faran concerts de grups musicals com Línia Maginot i Dani Nel·lo & Barcelona Big Blues Band.

El dia fort de la Festa Major és el dimarts, el dia de la Mercè. Aprofitant la jornada festiva a Barcelona, tot un seguit d’espais obren al públic.

La Capitania General, el Palau de la Mercè, obre de manera excepcional, just el dia 24. Dimarts se’n podrà visitar el claustre, el saló del Tron i les diverses estances del palau del segle XVII, que avui acull la Inspección General del Ejército.

El Museu Picasso commemora el cinquantè aniversari del museu obrint també al públic i oferint una visita a l’exposició en què s’explica l’origen de la col·lecció d’obres que hi ha al museu. Altres espais que se sumen al dia de festa major i que ofereixen l’entrada gratuïta són: el Museu Olímpic, el Museu Frederic Marès, el DHUB, el MNAC, el Jardí Botànic, el MEAM, el Palau Güell, el MUHBA, el Cosmo Caixa, el Museu de la Música, el Museu Marítim, i el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.