Aprendre a socórrer una víctima, fer puntes de coixí o fins i tot fer escultura són activitats que realitzen associacions de Barcelona i avui les han mostrat a la plaça de Catalunya. L'entitat homenatjada d'aquest any ha estat Pallassos sense fronteres, que celebren els seus 20 anys d'història. Amb aquesta exposició, repassen la tasca solidària que han fet durant aquests anys: han arribat a més de 3 milions i mig de nens i nenes, però en aquests moments l'entitat passa per una situació econòmica bastant crítica. JORDI SABAN, pallaso "Arribem en uns moments, com moltes ONG, un moment tocat per falta de finançament.. I som aquí fent servir la Mercè com a altaveu per donar a conèixer la situació de pallasos i captar gent." En total, a la 18a Mostra d'Associacions hi ha representades 250 entitats de les 6.000 que hi ha a la ciutat. La majoria tenen parades al voltant de la plaça i d'altres s'exibeixen en un dels principals escenaris de la Mercè. Carles Agustí, comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme "Hi ha hagut moments en què aquest país no ha tingut institucions i ha estat la societat civil la que ha substituït aquesta manca d'associacions i això es nota molt ara. Ara que tenim institucions la societat civil continua sent molt forta. És un aparador de la vigorositat d'aquest moviment associatiu de la ciutat." L'acte de cloenda de la 18a mostra es farà dimarts amb un acte conjunt entre els Pallasos sense Fronteres i el Casal dels Infants, una entitat barcelonina que aquest any arriba els seus trenta anys d'història. Tortell Poltrona farà de mestre de cerimònia d'un espectacle protagonitzat pels joves del casal. Us ho ha explicat des de la plaça de Catalunya, Marta Martorell."

Un dels membres de Pallassos sense Fronteres, Jordi Saban, explica que l’entitat passa per un mal moment a causa de la falta de finançament. Per això, diu, “la Mercè és un bon altaveu per donar a conèixer la nostra situació i captar més gent”. Un dels atractius de la parada dels Pallassos sense Fronteres és una exposició que repassa els 20 anys de trajectòria, en què es poden veure fotografies amb els més de tres milions i mig de nens i nenes amb els quals ha treballat l’entitat.

Segons el comissari de Participació Ciutadana i Associacionisme de l’Ajuntament, Carles Agustí, aquesta mostra és un reflex de la fortalesa de la societat civil i ha recordat que quan a Catalunya no hi havia institucions, la societat civil substituïa el paper de les associacions. Per això, afirma que la 18a Mostra “és un aparador de la vigorositat del moviment associatiu de la ciutat”.

La Mostra ha començat aquest dissabte, però s’allargarà fins al dimarts 24 amb un acte de cloenda protagonitzat per Pallasos sense Fronteres i el Casal dels Infants. Fins aleshores, a la plaça de Catalunya s’hi ha organitzat més 150 activitats, com ara puntes de coixí, escultura, dibuix, entre d’altres.