Després de cinc anys, les projeccions de llum que transformen la façana de l’Ajuntament acompanyades de música comencen a ser una tradició més de la primera nit de la Festa Major de Barcelona. L’autor d’aquests espectacles és Franc Aleu, un geni de la llum que ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura Audiovisual i que enguany ens proposa un viatge surrealista fins al fons del mar, el centre de la Terra i finalment la Lluna, on els selenites demostren que, com el pregoner de la Mercè d’enguany, també tenen moltes habilitats a la cuina.

Aquesta projecció es pot veure en directe a la plaça de Sant Jaume les cinc nits de la Festa de la Mercè d’enguany. Dissabte, l’espectacle es repeteix a les 20.45, les 21.15 i les 22.45 h. Diumenge hi ha dues projeccions més, a les 21.45 i a les 22.15 h. Dilluns torna a haver-n’hi només tres: a les 20.45, a les 21.15 i a les 21.45 h. El darrer dia de festes, l’espectacle es repetirà a les 20.45, a les 22, a les 22.30 i a les 23 h.

A més, enguany, amb motiu del Tricentenari del setge de 1714, també es fan projeccions a la façana del Parlament, s’hi projecta un altre espectacle del mateix Franc Aleu en què es mostra l’evolució de Barcelona durant els tres darrers segles.