Tot i que aquests dies al Parc de la Ciutadella hi actuen moltes companyies amb espectacles de carrer, anit també s'hi veien actuar màquines, com el robot UFO MC14. O els Nao Robots, que surten a ballar cinc minuts entre espectacle i espectacle de l'escenari 2014. Un escenari que ahir va rebre el debut de l'Ona. L'Ona no és només una projecció...La seva veu és sintètica, generada per ordinador a partir d'una melodia i lletra donades. Ho permet el software Vocaloid, que des de fa 10 anys desenvolupa Voctrolabs un equip de catalans en col·laboració amb Yamaha ÒSCAR MAYOR, enginyer informàtic "Des de 2003 ja existeix aquest software. En principi van sortir veus en anglès, després van sortir veus en japonès, i l'èxit va ser el 2007 quan va sortir una cantant que es diu Hatsune Miku, que va tenir molt èxit." La lletra d'aquesta cançó la va enviar un seguidora a través de Facebook, després de comprovar que encaixava bé amb una de les quatre melodies proposades per l'equip de Voctrolabs. Una altre aspecte interactiu del concert és una càmera que llegeix els seus moviments de ball d'un espontani i els trasllada a la pantalla. Val a dir però que Catalunya no és, de moment, el Japó... Alguns van seguir, divertits, el concert virtual, d'altres van preferir canviar d'escenari.

L’escenari 2014 del Parc de la Ciutadella va encetar la Mercè 2013 ple d’actuacions amb forta presència tecnològica. Operetes vieneses com ‘La casa de les tres noies’, ‘El Danubi blau’ o ‘La reina de la nit’ es van posar al dia en tres versions electròniques que van captar l’atenció del públic.

El debut de la cantant virtual Ona, a la Mercè, va fer ballar al públic al ritme de la seva veu sintètica, generada per ordinador. Els més atrevits van pujar sobre l’escenari i es van animar a ballar mentre és projectaven els seus moviments a la pantalla. La tecnologia també permet que els espectadors enviïn les lletres de les cançons a través de Twitter perquè les cantin l’Ona i els seus companys, el Bruno i la Clara. L’Ona actuarà a l’escenari 2014 totes les nits de la Mercè a les 23.30 h.