La façana del Centre Cívic Cotxeres Borrell és el llenç d’un projecte artístic que l’omple d’art. La iniciativa Contorno Urbano 12+1 convida 12 artistes o col·lectius a pintar un mural a l’exterior del centre cívic. Les obres es mantenen durant 30 dies, quan un altre muralista pren el relleu i pinta una nova obra. Al final, totes les obres es mostraran en una exposició col·lectiva.

Mural d’inspiració nadalenca

El projecte va començar a l’octubre i ja hi han participat dos artistes: Jay Bisual i Iván Floro. Aquests dies és el col·lectiu Margalef qui treballa a la façana del centre cívic. Ho fa amb materials poc habituals en un grafit com el paper de regal. La tria no ha estat casual, s’han fixat “en el calendari i en el barri i en les activitats que s’hi duen a terme” i, per això, ho han enfocat en una temàtica nadalenca.

La utilització d’aquest material també aporta textures i acabats nous. Com explica l’artista, “és un color i un material que ens reflecteix durant el dia amb el sol d’hivern baix i potent” i dona una perspectiva nova de l’espai.

Galeria d’art a peu de carrer

Contorno Urbano 12+1 és un projecte que vol dur el concepte de galeria d’art a un altre nivell, creant un espai expositiu a peu de carrer. Cada edició del projecte té una duració de 12 mesos, un per cada artista participant, que pinten sempre sobre el mateix espai. La seva obra hi serà durant 30 dies, fins a la realització d’un nou mural per part del participant següent.