Rosalía al Palau Sant Jordi

(ACN) Rosalía continua amb pas ferm el seu camí pel panorama musical internacional i ha tornat a fer història a la gala dels Grammy Llatins. La catalana s’ha endut quatre dels nou gramòfons als quals optava, entre els quals, el gran premi de la nit, el de millor àlbum de l’any per ‘Motomami’, així com el de millor disc de música alternativa, millor enginyeria de gravació i millor disseny. La cerimònia de la música llatina entronitza de nou Rosalía com a fenomen musical com ja va fer el 2019 amb ‘El mal querer’. El quartet barceloní Las Migas s’han emportat el premi a millor àlbum de música flamenca per ‘Libres’.

En recollir el gramòfon daurat al millor àlbum de l’any, l’artista ha reconegut que és el disc que “més li ha costat de fer”, pel que més s’ha hagut de barallar, i també “és el que més alegries m’ha donat”, ha agraït. Així, ha donat les gràcies a Llatinoamèrica “per la inspiració”, al seu país per no deixar-la “caure” i ha tingut paraules també per a la seva parella, Rauw Alejandro.

A l’experimentació i llibertat creatives de Rosalía només se li ha resistit el guardó a millor gravació de l’any i millor cançó per ‘Hentai’, que ha anat a mans de Jorge Drexler —que ha estat distingit amb set premis i que s’ha declarat “fan” de la catalana— i C. Tangana per ‘Tocarte’. Tampoc no ha pogut recollir el premi a millor cançó alternativa, millor vídeo musical curt per ‘Hentai’ i millor vídeo musical versió llarga per ‘Motomami TikTok’.

Durant la gala, Rosalía ha pujat a l’escenari no només per recollir un dels principals guardons de la nit, sinó que també ho ha fet per interpretar ‘Hentai’ sola amb un piano, seguida de ‘La fama’ i la cançó que dona nom al premiat disc, ‘Motomami’.

La Migas, millor àlbum de música flamenca per ‘Libres’

El quartet barceloní Las Migas en un concert al Barcelona Jazz Festival

El quartet barceloní s’ha endut el premi a millor àlbum de música flamenca per ‘Libres’. Las Migas s’ha imposat a noms reconeguts com el d’Estrella Morente, que al costat de Kiki Morente, Carmen Doorá i María Toledo eren també finalistes.