Feia temps que el grup volia sortir de la zona de confort i tastar un altre llenguatge. Fent honor al seu nom, Els Amics de les Arts fa la seva primera incursió escènica amb el musical ‘Pares normals’. S’estrena oficialment el 29 de novembre, però ja se n’han començat a fer funcions al Teatre Poliorama. És una producció de Minoria Absoluta, amb autoria compartida del grup i el dramaturg Marc Artigau, direcció escènica de Sergi Belbel i coreografies de Marta Tomasa.

És un musical de creació, i per tant els temes que sonen no són de la discografia de Joan Enric Barceló, Dani Alegret i Ferran Piqué, sinó composicions originals pensades per explicar una història. “Una història que teníem al cap i que no ens cabia en una cançó. Hem treballat amb absoluta permeabilitat amb en Marc Artigau. Hem canviat algunes lletres quan ens ho ha demanat i hem dit la nostra en alguns diàlegs que havia escrit ell”, explica Joan Enric Barceló. “I si en Sergi Belbel creia que s’havia d’allargar un tema o atacar-lo d’una altra manera l’hem modificat”, afegeix Ferran Piqué.

Pares i fills

El protagonista de ‘Pares i fills’ és l’Aran (Enric Cambray), un advocat que viu a Chicago i que viatja a Barcelona per anunciar als seus pares (Annabel Totusaus i Albert Pérez) una notícia. Un accident estronca els seus plans i el du a un viatge físic i emocional durant el qual coneixerà la Laia (Júlia Bonjoch). Segons Marc Artigau, “és una comèdia que fa riure i plorar, que parla de pares i fills, d’aprendre a estimar millor els que tenim al voltant i de saber acomiadar-se de la gent que teníem a prop”.

Un moment de “Patrimoni”, un dels números musicals de ‘Pares normals’

Són també intèrprets del muntatge Lucía Torres, Anna Herebia, Bernat Cot i Victor Gómez. Els Amics de les Arts és l’autor de la música però el grup no toca. Ho fa una banda liderada per Joan Martorell amb Vicens Martín, Anna Fusté i Laia Fortià. El muntatge estarà al Poliorama tres mesos.