(ACN/Redacció) The Smashing Pumpkins, Avril Lavigne, Amaral, Trueno, Funzo & Baby Loud, Shinova, Peter Fox de Seeed, Albert Pla i Figa Flawas són els caps de cartell nous que ha confirmat el Cruïlla per a l’edició de l’any que ve. Els artistes se sumen a Oques Grasses i The Tyets, que ja formaven part de la programació del certamen. El Cruïlla tindrà lloc del 10 al 13 juliol del 2024 al Parc del Fòrum de Barcelona.

Artistes de gran renom

Després de 35 anys de recórrer escenaris d’arreu del món, The Smashing Pumpkins aterrarà a Barcelona en la seva nova gira, The World is a Vampire Tour, per portar-hi el seu so eclèctic i singular. El grup de Chicago, que enguany celebra els 30 anys d’un dels seus àlbums més icònics, ‘Siamese Dream’, actuarà el dissabte 13 de juliol a l’escenari principal del Cruïlla, en què serà el seu únic concert a Catalunya.

Un altre dels plats forts del Festival Cruïlla 2024 serà la icona canadenca Avril Lavigne. La cantautora, reconeguda mundialment pel seu estil grunge pop-rock i grans èxits com ‘Complicated’, ‘Girlfriend’ o ‘Sk8er boi’, farà una única parada a Catalunya el divendres 12 de juliol 20 anys després del seu últim concert a la ciutat.

Amaral celebrarà un aniversari únic durant l’any vinent amb una gira que s’aturarà el 12 de juliol al Cruïlla. Aquest 2024, mentre continuen immersos en la preparació dels seus àlbums d’estudi nous, Amaral repassarà els moments i melodies que han acompanyat diverses generacions durant aquests 25 anys.

Un altre dels artistes confirmats per a aquesta nova edició és l’argentí Trueno. El jove raper que va aconseguir estar entre els “freestylers” més vistos del món, aterrarà a Barcelona el dimecres 10 per presentar la seva música al públic barceloní.

El mateix dimecres 10, i després d’haver passat pel Cruïlla Tardor amb totes les entrades venudes al Sant Jordi Club, Funzo & Babyloud tornaran a l’edició d’estiu del certamen. Amb un disc que ha estat número 1 de vendes a Espanya i una gira que ha arrencat amb totes les entrades venudes abans de començar, l’embranzida dels germans d’Alacant no s’atura i també tindrà parada als escenaris del festival.

Shinova arrencarà una nova era amb ‘El Presente’, el nou àlbum que presentaran el pròxim 12 de juliol al Festival Cruïlla 2024. Els de Biscaia publicaran el seu cinquè disc al llarg de l’any vinent, després d’haver llançat ja una petita pinzellada del que serà amb el primer senzill, ‘Alas’.

El dissabte dia 13 de juliol el Cruïlla acollirà el músic i cantautor alemany Peter Fox, veu principal del famós grup de hip-hop, reggae i dancehall alemany Seeed.

Finalment, Albert Pla actuarà al festival l’11 de juliol del 2024 en una nova “juerga catalana” sota el braç sota el nom de ‘Rumbagenarios’, el seu nou espectacle al costat de The Surprise Band.

El dia abans serà el torn dels Figa Flawas, que amb poc més de tres anys de trajectòria, han bombardejat el panorama musical català amb èxits convertits en himnes generacionals. Hi presentaran un nou disc, que està a punt de publicar-se.