Què?

La plaça Reial de Barcelona es converteix en l’escenari de l’Àgora Musical, un nou programa cultural que inclou més d’una cinquantena de concerts des del mes de juny fins al novembre.

La iniciativa, impulsada per l’Institut de Cultura de Barcelona, va engegar a principis de juny, amb l’actuació de la Raval’s Band, de l’Escola de Músics i Escola de Música Juan Pedro Carrero i s’allargarà fins a la tardor.Quan?

De juny a novembre del 2021


Com?

Les entrades seran gratuïtes, excepte les de les actuacions del Festival Mas i Mas, que costaran 5 €. En tots els casos, però, caldrà fer reserva prèvia de les localitats a través de les pàgines web de les diverses entitats organitzadores.


Programa

Entre els cantants i grups que hi actuaran, també destaquen Chicuelo (6 de juny), Hidrogenese (13 de juny) i Sanjosex (20 de juny), a més de Sílvia Comes (21 de juliol), Bratia (3 d’agost), Clarence Bekker Band (11 d’agost) i Do-Up (22 d’agost). Àgora Musical aglutinarà, de fet, actuacions programades per iniciatives ja existents, com La Reial ens mou, impulsada per l’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial; el Festival Mas i Mas, que enguany celebra el 60è aniversari de la Sala Jamboree; el Liceu Vermut, del Gran Teatre del Liceu; o l’Escenari Barri, on participen diverses entitats formatives musicals de caràcter comunitari.La dinamització cultural de la Rambla

Aquesta és una de les línies de l’Àgora Rambles, un programa de dinamització de la Rambla i els seus entorns a partir de la cultura. També en formen part l’Àgora Ràdio, que es va posar en marxa el mes de març amb la inauguració de Ràdio Rambles, i l’Àgora Infantil, estrenat el mes d’abril.

Es tracta de “recuperar un espai emblemàtic de la ciutat”, segons el comissionat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Granados, que ha reconegut que “en els últims anys la ciutadania l’hem viscut més com una perifèria“. Mentre que la directora artística del Mas i Mas Festival, Elisenda Bassas, s’ha felicitat pel fet que es pugui “dinamitzar aquest espai de forma segura” per recuperar la seva vitalitat.