Divendres, 18 de setembre

L’arrancada de les Festes de la Mercè s’emetrà a BTV entre les 19 h i les 21.30 h. Eva Arderius i Marc Garcia començaran amb el pregó d’Andreu Buenafuente al Saló de Cent de l’Ajuntament. A les 19.45 h serà el torn de Rafel Luján, que seguirà el Toc d’inici juntament amb Francesc Fabregat, cap de Cultura Popular de l’Institut de Cultura de Barcelona. Un cop el bestiari de la ciutat hagi acabat els balls, a les 21.15 h es podrà veure en directe la primera de les projeccions a la façana del consistori.

Diumenge, 20 de setembre

Els amants dels castells tenen una cita diumenge al migdia amb la diada de colles convidades. A partir de les 12 h el presentador del ‘BTV Castells’, Rafel Luján, comentarà l’actuació acompanyat de l’especialista Efrén Garcia. Enguany alçaran castells plegats a la plaça de Sant Jaume els Minyons de Terrassa, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Barcelona.

Dijous, 24 de setembre

El dia de la Mercè serà el plat fort del programa de la Festa Major i també a la graella de BTV. La jornada començarà a les 12.30 h amb la diada de colles locals, amb els castells de les sis colles de la ciutat: Castellers de Barcelona, Castellers de Sants, Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers del Poble Sec, Castellers de la Sagrada Família i la Colla Castellera Jove de Barcelona. Rafel Luján transmetrà un cop més l’actuació amb la col·laboració de Pep Ribes.

El ‘BTV directe’ mostrarà entre les 19 h i les 20 h com es viu la festa major de la ciutat a peu de carrer. Per a les 23 h, el ‘#Selfiematon’ prepararà un programa especial amb els vídeos que els barcelonins hagin gravat durant les festes. Hi haurà un aparell de Selfiematon a la parada de l’Ajuntament de Barcelona a la 20a Mostra d’Associacions de la plaça de Catalunya (19, 20 i 24 de setembre) i el mateix dia de la Mercè el Furgomaton estarà aparcat al Parc de la Ciutadella.

Les Festes de la Mercè s’acomiadaran amb el Piromusical, que BTV emetrà a les 00.30 h.