Andreu Buenafuente, tot i ser nascut a Reus, ha declarat el seu amor per Barcelona, la ciutat que el va acollir fa 23 anys, just després dels Jocs Olímpics. Una ciutat que, ha dit, vol que en el futur sigui “més justa, més oberta, més fresca… més divertida”, ja que ara, creu, “estem com enfadats”. Per això ha reivindicat l’humor com a “estructura d’estat”.

El còmic també s’ha referit a les eleccions del 27 de setembre, i ha defensat que “la gent votarà el que li doni la gana”, perquè “aquesta és la gràcia de la democràcia” i “no hi ha rés més aclaridor que la gent votant”. I ha afegit que “tenim el dret a decidir. I el de decidir que no, fins i tot el de no decidir. I també tenim el dret, i l’obligació, de no fer sentir malament per discrepar.”

Buenafuente també ha comentat, en to irònic, el canvi al govern de Barcelona: “Jo venia esgarrifat, esperava trobar fogueres als passadissos, animals salvatges… Doncs no, entraves i veies gent normal treballant… Se’ls veia fins i tot nets”, ha comentat fent broma.

Abans de donar per iniciada la Mercè 2015, l’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat als barcelonins que ajudin a impedir durant la festa els “comportaments de caire masclista, homòfob i racista”. També ha reclamat que en aquests dies de celebració no s’oblidin dels qui ho passen malament, com els refugiats que intenten entrar a Europa buscant una nova llar.

El fet que el pregoner hagi estat un personatge mediàtic ha omplert de cares conegudes el Saló de Cent, com els periodistes Jordi Évole i Jordi Hurtado. En total, més de 600 convidats han seguit la intervenció de Buenafuente des de diferents sales del consistori a través de pantalles.

Un cop finalitzat el pregó, tant l’alcaldessa com el pregoner han sortit al balcó de la plaça de Sant Jaume, i han desitjat bona Festa Major als centenars de ciutadans que s’hi han aplegat. Entre aquests, un grup de veïns de la Barceloneta que han aprofitat per demanar l’abolició dels pisos turístics.