"Aquestes portes les vam fer col·locar el 1910 per separar el fumoir del saló... el fumoir, on es fuma, eh?" Albert Lleó i Morera, doctor de professió i propietari de la casa que porta el seu nom al passeig de Gràcia, rep els visitants per mostrar-los la vivenda i parlar sobre la història de la família. L'escenografia forma part de la primera visita teatralitzada que es fa en aquest espai emblemàtic del Modernisme durant les Festes de la Mercè. ROGER BASTIDA, guia de la Casa Lleó i Morera "Tractem els visitants com si fossin convidats de la família, per tant aquests viuran l'experiència de tornar a 1900 en ser rebuts en aquests salons nobles de la Casa Lleó i Morera pels habitants d'aquest habitatge." L'altra protagonista de la casa és la senyora Olintia Puiguriguer, esposa del senyor Morera, qui ha mostrat als visitants la part del menjador, els dormitoris i les parts més íntimes... ALBA TORNER, guia de la Casa Lleó i Morera "L'Olinta és una senyora burgesa, l'esposa d'un doctor reconegut de l'època que va treballar a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. És una senyora elegant, una mica distant, freda, i que aquí la veurem en acció, i espero que els visitants que vinguin es puguin fer una idea de com era una senyora de 1910." Al darrere hi ha la voluntat de divulgar una de les cases modernistes visitables més importants del món i els detalls de l'interior. ISABEL VALLÉS, directora de Cases Singulars "Vitralls, plafons ceràmics, tota la fusta, el treball de la fusta que hi ha a la casa, els mosaics del terra... és a dir, és aquest treball total del Modernisme." Al final de la ruta la minyona convida els visitants a prendre una copa de cava abans de marxar. El proper dia 23 de setembre la casa del passeig de Gràcia acceptarà més visites.

L’objectiu és divulgar la història d’aquest edifici emblemàtic del Modernisme amb anècdotes de les persones que hi van viure per fer-ho més emocional i vivencial. Es mostren el menjador, la biblioteca, la sala de fumar, els dormitoris, la cuina i les parts més íntimes. L’espai no té mobles perquè tots estan actualment al MNAC.

Francesca Morera, mare d’Albert Lleó i Morera, va encarregar a Lluís Domènech i Montaner a principis del 1900 acabar la reforma de la casa. Altres artistes i artesans van treballar conjuntament amb l’arquitecte en la decoració de la casa. Sostres i terres de fusta de Gaspar Homar, mosaïcs de Lluís Bru, paviments mosaics de Mario Maragliano, paviment hidràulic d’Escofet, vitrall d’Antoni Rigalt, escultura d’Eusebi Arnau…