Just un any després, tornen a obrir la paradeta. Aquestes furgonetes del Van Van Mercat Gastronòmada es van instal·lar per primera vegada a Barcelona precisament aquí, al Parc de la Ciutadella, per la Mercè de l'any passat. Era una aposta arriscada per a aquests xefs visionaris i el concepte de "street food", menjar de carrer, començava tot just a fer les primeres passes a casa nostra. Des d'aleshores, la trentena de furgonetes que integren aquesta suculenta caravana han fet molt camí. XAVIER BONETA, codirector del Van Van Market "L'any passat, quan vam estar aquí a la Ciutadella per primer cop, tot era una mica un misteri, no sabíem molt bé com aniria. I ara, un any després, podem dir que l''street food' ha arribat a Barcelona i ha arribat per quedar-se" NINA CARNISSER, Mr. Frank & the Butis "A veure si aquest any funciona tan bé com l'any passat, perquè el Van Van de la Mercè va ser com l'inici de l''street food' a tot l'estat." CARLA RODAMILANS, Roof Top Smoke House "Ha sigut un any de zero a 100 en un segon. Ens hem tingut que posar les piles i estem molt contents. Sembla que el 'food truck' poc a poc s'està instal·lant a Barcelona d'una manera més seriosa." Ara mateix l'"street food" és ja una proposta culinària consolidada. Ho demostra que en el primer any d'activitat van aconseguir omplir de vida la plaça de toros de la Monumental o l'acabada d'estrenar plaça de les Glòries. El secret de l'èxit d'aquest menjar sobre rodes radica en el preu ajustat i la gran varietat de propostes culinàries que s'hi apleguen; tots els paladars hi poden trobar un plat al seu gust. El punt feble, el buit legal en què encara es troben. No tots els ajuntaments permeten la venda ambulant de menjar i això és un problema. ALBERT FANDOS, La Reina de la Croqueta "Que els ajuntaments es posin més d'acord en el tema de 'food trucks', que no sabem si podem anar aquí o allà. Hi ha molt problema amb això, perquè no pots agafar i posar-te a vendre a la sortida d'una escola, per exemple. Jo crec que , en aquest sentit, faltaria una mica més de saber on podem arribar." Vist l'èxit, aquest "slow street food" té previst omplir els estómacs dels diferents públics de la Mercè. Per això, el cap de setmana, una part del mercat gastronòmada es traslladarà fins al Castell de Montjuïc i el Palauet Albéniz.